Dental Diş

 Dental Diş

Diş eti hastalıkları dünyada en önemli sağlık sorunları arasında başlarda bulunmaktadır.Hayatımızı doğrudan etkilemediği için gereken önem pek fazla verilmemektedir.Dental diş ile besinlerin parçalanması,konuşmada ve görünümümüzde önemli etkileri vardır.Dişleri eksilmiş kişilerin bazı sesleri çıkarabilmeleri zorlaşır. Dental diş sağlığında en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmalarıdır.Dental diş sağlığının bozulması vücudumuzdaki diğer organlarımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

 

Dental Diş Sağlık Açısından Etkileri

Dental diş sağlığımızın korunması açısından erken teşhis çok önemlidir. Sağlığımıza dikkat etmeli ve yılda en az iki kez diş hekimlerine muayene olunması önerilir.Ağızda kapanma bozukluklarına neden olan diş düzensizlikleri dişlerin çürümesini kolaylaştırır ve daha erken dönemde dökülmesine yol açar.Bu riskleri azaltmak açısından düzenli periyodikler ile dental diş hastanelerine muayene olmanız önerilir.

Dental diş sağlığımız için kalsiyum içeren yiyecekler tercih etmeliyiz.Fast food aperatif yiyeceklerde az miktarda bulunurken süt,peynir gibi yiyeceklerde bol miktarda kalsiyum bulunmaktadır.Dentataşehir diş polikliniği ile birlikte güzel bir gülüşün verdiği güveni hissedebilirsiniz.