Diş Teli Takılması

Diş teli tedavisi ile çok sağlıklı bir şekilde dişte düzelme meydana geldiğinden çok kullanılan ve diş hekimliğinin önemli uygulamalarından biri haline gelmiştir. Tabi ki hastalarımız diş teli uygulaması öncesi, yapılacak tedavi hakkında bilgilenmek istiyor. Diş teli takılması hakkında tüm kafanızdaki soru işaretlerine açıklık getirmeyi planladığımız bu yazımızda bulabilirsiniz.

Diş Teli Nasıl Takılır

Diş teli takılmadan önce bir röntgen çekilerek; çene dişlerin durumuna göre bir planlama hazırlanır. Dişleriniz için en uygun tedavi yöntemi planlaması için bu oldukça önemlidir. Ayrıca tedavi öncesinde dijital ortamda dişlerinizin konumu ve gülüşünüz kayıt altına alınır. Diş teli tedavisi, hastanın dişlerindeki yamuklukları düzeltirken aynı zamanda çene ve yüz profilinde de iyileşmelere yardımcı olur. Bu sebeple öncesi-sonrası kayıtlarıyla karşılaştırmalar yapılması önemlidir. Bu kayıtlar ve prosedürler tamamlandıktan sonra diş teli takılması süreci başlar. Diş teli takılırken diş yüzeyi kurutulur, ağzınıza ekartör adı verilen bir plastik takılarak braketler dişlerinize yapıştırılır. Tüm braketler dişlere yapıştırıldıktan sonra ekartör çıkartılarak tel braketlerin arasına geçirilir.

Diş Teli Takılırken Acır mı?

Diş teli takılırken herhangi bir acı duymazsınız. Diş teli takılması süreci hastaların tahmin ettiği gibi zor değildir. Herhangi bir acı ve zorlanma olmaksızın diş telleri 20-25 dakikalık bir sürede diş telleri takılır.

Diş Teli Takılırken uyuşturulurmu

Diş teli takılırken herhangi bir acı duyulmadığından uyuşturulma yapılmasına gerek yoktur.

Uzman bir ortodonti kliniğinde diş teli tedavisi olursanız çok zahmetsiz ve sıkıntısız bir şekilde diş teli sürecini tamamlayabilirsiniz.