Pedodontinin Önemi

Pedodonti bebeklikten ergenliğe kadar geçen süreçte, bebek ve çocukların ağız ve diş sağlığının gelişmesi, korunması ve tedavisini üstlenen bilim dalıdır. Pedodontist, pedodonti bilim dalında eğitim alarak uzmanlaşmış, ağız ve diş sağlığı üzerinde tedavileri gerçekleştiren diş doktorları ve dişçilerdir. 

Süt dişleri düzgün çiğneme, iyi beslenme, kalıcı dişler için yer tutucu görevini yaptığı için çocukların ağız ve diş sağlığında en önemli unsurdur. Pedodontistler süt dişlerinin sağlıklı bir şekilde ağızda kalmasını ve daimi dişlerin sağlıklı çıkmasını sağlarlar.

Yetişkinliğinde dişçi korkusu yaşayan bireylerin %80'inin çocukluğunda yaşadığı ilk kötü deneyimden kaynaklandığı belirlenmiştir. Bu noktada çocukların yaşayacağı ilk diş muayenesi çok önemli olup, ilerleyen zamanlarda diş sağlığına önem verip vermemesi konusunda da etkin rol oynamaktadır.Çocuğunuzun ilk diş tedavisini, çocuk diş hekimliği üzerine eğitim almış pedodontist hekimler ile yaşaması bu noktada önemli bir farkı olacaktır. Pedodonti bölümümüzde hizmet veren tüm çocuk diş hekimlerimiz çocuklarımız için güven ve mutlu bir ortamda tedavi sağlamaktadır.

 

Neden Pedodontist?

  • Çocukların ilk diş hekimi ile tedavisinde kendilerini iyi hissetmelerini sağlar.
  • Dişçi korkusu yaşamazlar.
  • Ağız ve diş sağlığı konusunda çocuklara aydınlatıcı bilgi vererek, diş sağlığı bilincinin gelişmesini sağlarlar.
  • Engelli bireyler için diş tedavisi sunarlar.
  • Bir yetişkin gibi düşünmeyen çocuklarla, onların kendilerini mutlu hissedeceği şekilde davranarak tedavi imkanı sunarlar.