Diş telleri konuşmayı etkiler mi?

Ortodonti tedavisi ile dişlerin diziliş bozuklukları tedavi edilir. Bunu yaparken çeneyi ve damakları yeniden şekillendirilir. Bu sebeple diş teli tedavisine başlayan özellikle yetişkin bireyler "konuşmamda zorluk olacak mı" diye düşünürler. Hatta öyle ki, bundan korkan bazı hastalar tedaviden bile vazgeçebilmektedir. Bu sayfayı okuyorsanız büyük ihtimalle diş teli taktırmaya karar verdiniz ve sonuçlarını öğrenmek istiyorsunuz. Bizler de size bu konuda bilgi vermek için bu yazıyı hazırladık. Hadi sorumuzun cevabını alalım.

Diş teli ile konuşma zor mu?

Diş teli tedavisi gören hastaların konuşmalarında zorlanma olmamaktadır. Sadece diş tellerinin ilk takıldığında ağızın alışma süresi olduğundan bu süreçte hem yeme-içme konusunda hem de konuşmakta zorlanma olabilir. Genellikle 1 haftada bu ağrılar ve konuşma zorlukları düzelmektedir.

Diş teli tedavisi dişlerin diziliş problemlerini düzeltirken, çeneyi de komple en iyi konuma getirdiğinden normalde konuşmasında problem olan hastaların daha akıcı, düzgün konuşması tedavi sonunda sağlanmış olur.

Bu sebeple tel taktırmaya karar verdiyseniz hiç çekinmeden bir ortodonti uzmanı ile görüşmeye başlayabilirsiniz.

Diş teli tedavisi sonunda göreceğiniz olumlu etkiler;

  • Yüz estetiğiniz sağlanacak,
  • Daha güzel bir gülümseme,
  • Akıcı ve anlaşılır konuşmaya sahip olacak,
  • Çene ve eklem bozuklukları giderilecek,
  • İnci gibi sıralı dişlere kavuşacaksınız.