Röntgen

Radyografinin diş ve ağız sağlığında son derece önemli bir rolü vardır. Hastaya uygulanan röntgen işlemi, diş hekiminin hastanın çene yapısıyla beraber dişlerde oluşan sorunları teşhis etmesi adına zorunlu bir uygulamadır. Hastanın ilk muayenesinde fark edilemeyen kemik kaybı, çürük ve kök kanalında oluşan problemler röntgen çekiminden sonra kolayca saptanmaktadır. Aynı zamanda Röntgen diş sağlığında ortodontik tedaviler, implant uygulamaları gibi durumlarda hekimlerin oldukça yardımcısı olmaktadır.

 

 

 

Sefalometrik Röntgen

Bu röntgenin amacı, hastanın çene yapısıyla beraber kafa tabanında oluşan anormalliklerin değerlendirilmesi üzerine çekilmiş olan tüm dişlerin ve çenenin profil görüntüsüdür.

Panaromik Röntgen

Çene ve diş yapısında oluşan çeşitli rahatsızlıkların tek bir filmde görülmesini sağlayan röntgen çeşididir. Diş hekiminin gözle göremediği çene ve dişlerde oluşan çürük, tümör ve kist gibi durumlarda gerekli bir işlemdir. Bu Röntgen sayesinde hekim tedavi yapılacak alanı net olarak görür ve buna bağlı şekilde tedavi planı çıkarır. Aynı zamanda panaromik röntgen, tüm dişlerin yapısını gösterdiği için kişinin geçirdiği sıkıntı erken dönemde teşhis edilir ve tedaviye daha hızlı başlanılır. Bu nedenle hekimin gerekli gördüğü hastalar üzerinde bu röntgen filmi çekilir ve hekim hastanın durumunu net olarak görür. Ayrıca dijital sistemle çekilen röntgen filmlerinin görüntü kalitesi yüksek olup, hastanın aldığı radyasyon miktarını ciddi ölçüde aza indirgemektedir. Dolayısıyla hekimler gerektiği yerde tereddüt etmeden bu teknolojik sistemden faydalanır ve hastalarına en iyi tedavi palanını çıkartarak, operasyonu başlatmaktadır.