Çene ve Diş Cerrahisi

Diş kökü rezeksiyonları, gömülü diş çekimi, ağız içi patolojik lezyonların cerrahi tedavisi, protez yapımına ağızın hazırlanması gibi durumlarda lokal anestezi altında hasta tedavi edilmektedir. Bununla birlikte Çene ve Diş Cerrahisi kapsamında mental yetersizlik oluşan hastalarda genel anestezi altında bütün diş hastalıklarını tedavisi yapılmaktadır. Dental implant uygulamasında ise diş sıralamasında eksilen bir dişin yerine, titanyumdan yapılan bir dayanak üzerine protez yapılarak eksik dişin yeri kapatılmaktadır.

Diş ve diş etinde beliren hastalıkların teşhis ve tedavisinde periodontoloji bölümünden destek alınmakta ve hastanın tedavisi yapılmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde Çene ve Diş Cerrahisi bilim dalında da gelişim olmuş ve kişilerin diş kayıplarında uzman hekimler sayesinde implant uygulamaları bugün başarı seviyesi yüksek olarak hastalara uygulanmakta ve hastaların diş kayıpları yerine getirilmektedir. Diş cerrahisi sadece kişilerin diş sağlığıyla değil, estetik görünümüyle de ilgilenmekte ve hastalara kusursuz bir gülümsemeyi kazandırmayı hedeflemektedir.

Dolayısıyla hastaların az sayıdaki diş kayıplarında kuron ile köprü uygulaması yapılırken, fazla sayıda gelişen diş kayıplarında ise hareketli protez uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulamalar Çene Ve Diş Cerrahisi kapsamında protetik tedavi olarak adlandırılmaktadır. Diş kliniğinde, hastaya estetik bir gülüş kazandırmak adına, lamine, diş eti düzenlemesi, porselen vener, beyazlatma yöntemleri gibi çeşitli uygulamalarla gülmekten çekinen her birey, uzman yardımıyla aldığı tedavi sonucunda sağlıklı dişlere sahip olabileceği unutulmamalıdır.