Dişçi Korkusu

Bazı insanlar tarafından yaşanan, sağlıklarını olumsuz anlamda etkileyen dişçi korkusunun altında genellikle kötü tecrübeler ve kötü izlenimler yatmaktadır. 

Dişçi korkusu yaşayan hastalar, son noktaya gelmedikçe dişçiye gitmedikleri için büyük olasılıkla diş kaybı yaşarlar. Dişçi korkusu yaşayan bir hastanın yapması gereken ilk şey bir uzmandan yardım almaları, kendisi ile iyi iletişim kuran, güven sağlayan bir hekim bularak tedavilerini olmaları gerekmektedir.

Dişçi korkusu yaşayan bir kısım hastada ise iğne ve acıya duyulan korkunun yattığı bilinmektedir.  Teknolojinin gelişmesiyle hastaların acı duymaması için bir çok aternatif üretilmiştir. Bu nedenle günümüzde hastalar daha az acı ile tedavi olabilmektedir. Günümüzde anestezi amacıyla kullanılan iğne uçları ok küçük olduğu için hastalar ğneyi dahi hissetmemektedir.

Ağrısız bir tedavi için ilk şart anestezidir. Hastanın küçük bir iğne ile kendini psikolojik olarak rahatlatması, diş hekiminin de güvenle tedavisini tamamlamasını sağlar anestezi.

Çocuklarınızı diş hekimi ile küçük yaşta tanıştırın.

Çocuklarınızı küçükken bir diş hekimine tanışma amaçlı götürmeniz ilerde yaşamanız ihtimal olan bir çok sorunun önüne geçecektir. Çünkü çocuğunuzun ilk dişçi deneyimi ona acıyı, ağrıyı değil, eğlenceli bir günü anımsatacaktır.