Diş Teli Ağrısı

Dişlerde pek çok sebepten oluşabilen diziliş bozuklukları gidermek amacıyla diş teli uygulaması yapılmaktadır. Dişlerin üzerine yapıştırılan braketlerin arasından tel olarak bilinen apareyler geçirilerek dişlerin istenilen düzgünlüğe ulaşması sağlanır. Diş teli takıldıktan sonra ve ara ara bazı dönemler ağrı yapmaktadır. 

Diş Teli Acıtır mı?

Diş teli takılması esnasında ağzınızda ve dişlerinizde herhangi bir ağrı yaşamayacaksınız. Diş telleri ile tanışan dişlerimizin 10 günlük bir alışma süreci olacaktır. Bu süreç kimi hastada çok zor, kimi hastada daha kolay geçilmektedir. Kimi hasta, "Diş teli taktırdım, yemek yiyemiyorum" şeklinde şikayetleri de olabilmekte, kimi hastada "diş teli taktırdım, çok kolay geçti" diyebilmektedir.

Diş tellerinin tedavi şekli dişlerin kökleriyle yer değiştirmesini sağlayarak, düzelme sağlamaktadır. Bu diş telleri dişlerin düzgün forma ulaşması için ortodonti hekimi tarafından belli aralıklarla sıkılaştırılabilmektedir. Bu değişiklikler esnasında da dişlerde ağrı olabilmektedir. Bu ağrılar günlük hayatınızı zora sokacak kadar zor olmamakla birlikte, ağrı kesici ile giderilebilecek ağrılardır. Ağrı süresinde, çorba, püre, yoğurt gibi tüketmesi kolay yiyecekler yenmelidir.