Pekiştirme Tedavisi

Diş teli tedavisi sonunda düzelen dişler eğer ki korunmaz ve desteklenmezse diş telleri çıktıktan sonra dişlerde bozulmalar meydana gelmektedir. Bu sebeple dişlerin sabit bir düzene kavuşması için diş telleri çıktıktan sonra pekiştirme tedavisi uygulanmaktadır. Diş telleri çıktıktan sonra pekiştirme apareylerinin kullanılmaması; geçirdiğiniz uzun süreçli diş teli uygulamasını çöpe atmak gibi bir şey olacaktır.

Pekiştirme tedavisi; ortodonti tedavisinin devamı niteliğinde bir tedavidir. Pekiştirme tedavisini uygulamayan hastaların dişlerinde geriye dönük bir olumsuzluk olduğu gözlemlenmiştir. Bu sebeple ortodonti tedavisi olan her hastanın pekiştirme tedavisi de görmesi zorunludur.

Pekiştirme Apareyleri

Pekiştirme apareyleri diş telleri çıkarıldıktan kısa bir süre sonra ortodonti hekiminiz tarafından dişlerinizin ölçülerine göre hazırlanarak size verilir. Pekiştirme apareyleri ortodonti hekiminizin size söylediği sıklıkla kullanmalısınız. Eğer hekiminiz isterse belli aralıklar pekiştirme tedavisi sürerken kontrole gitmelisiniz.

Pekiştirme apareylerinizin kaybolması, kırılması gibi durumlar ortodonti hekiminiz ile iletişime geçmeli ve yeni apareylerinizin hazırlanmasını istemelisiniz. Pekiştirme apareylerinin kullanımı ortodonti tedavinizin başarıyla sonlanması için çok önemlidir. Bunu unutmamalı ve gerekli özeni göstermelisiniz.

Dentataşehir ailesi olarak Sağlıklı Gülüşler Dileriz!