Lazerle Diş Beyazlatma

Lazerle Diş Beyazlatma Nedir?

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Uygulanır?

Görsel açıdan dişlerde beyazlık çağımız insanoğlunun aradığı bir özellik. Artık daha fazla sosyal hayatın içinde oluşumuz, vizyon ve insan ilişkileri dişlere olan önemi de bir nevi ön plana alıyor. Bu nedenle diş beyazlığı talebinde bulunan insanların imdadına ise teknoloji yetişiyor. Lazerle diş beyazlatma da beklentilere verilen en etkin yöntem olarak biliniyor artık.

Dişlerimiz neden sararır peki? Öncelikle bu sorunun cevabı ile başlayabiliriz. Bir sorunun hangi nedenlerden dolayı olduğunu bilmek, bizlere aynı hataları tekrarlamamızı engeller. Bu nedenle dişlerde sarılığa nedenleri bilirsek, beyazlatma işleminden sonra tekrarından da kaçınabiliriz. Öncelikle şunu bilmeliyiz ki, diş yüzeyleri gözeneklerle örülüdür. Bu nedenle tüketimde bulunduğumuz aşırı sigara ve kahve türü gıdalar zaman içerisinde yüzeyde birikime ve iç yüzeye geçişe neden olur. Bu da ilerleyen dönemlerde sarılığın kalıcılığına neden olur. Zaman içinde sarılıkta renk tonları da meydana gelebilir. Önceleri açık renk olan sarılık zaman geçtikçe koyulaşır.

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılıyor?

Beyazlatma işlemlerinde çeşitli metotlar bulunuyor. Lazerle diş beyazlatma da bunlardan biri hatta en etkilisidir.  KTP Laser Bleaching dediğimiz sistem son yıllarda uygulanan en çok tercih edilen sistemdir ve kalıcılığı devamlıdır. Bu uygulamada istenilen beyazlığa ulaşmak ise yalnızca bir saatlik bir çalışma sonunda elde edilir.

Diş eti ve dişlerde meydana gelen sarılık nedenleri araştırıldıktan sonra uygulanan bu yöntem hamile kadınlara uygulanmıyor.

Dişlerde sarılığın çeşitli nedenleri bulunuyor; bunlardan kahve, sigara ve alkol tüketimi başta gelirken, bazı antibiyotikler ve gıdalarda etki ediyor. Ayrıca sinirsel dejenerasyon travmaları da dişlerde sarılığın belirgin olumsuz özellikleri ve nedenleri arasında yer alıyor.

Kısaca beyazlatma işlemi dişin mine ve dentin tabakasında oluşan renklerin beyazlatılma işlemidir. Bu sorundan kurtulmak ise son teknolojik gereçlerin kullanımı ile oldukça kısa sürede gerçekleşiyor.