İmplant Diş Zararları

İmplant, diş kaybı yaşanan durumlarda eksik dişlerin yerine yapılan vidalı dişe verilen isimdir. Diş kaybının en büyük düşmanı olan implant, gerçek dişleriniz kadar sağlam bir konfor ve kullanım kolaylığı sunduğundan günümüzde çok popüler bir uygulama olarak kullanılır. İmplant dişin gerçek dişiniz kadar sağlam oluşu hastalar tarafından çok memnuniyet sağlayan bir durumdur. Ancak bazı hastaların yaptırmadan evvel kafalarında bir takım soru işaretleri vardır. Tabiki merak etmeleri ve araştırma yapmaları da aynı şekilde normal bir durumdur. İmplant diş zararlı mı diye düşünenlerin sorularını yanıtlıyoruz.

İmplantın Zararları

İmplant titanyumdan yapılan, insan vücuduna herhangi bir zararı ve olumsuz bir etkisi olmayan uygulamadır. İmplant diş zararları hakkında bilgi almak isteyenlerin içi rahat olsun ki; implant dişin herhangi bir zararı yoktur. İmplant tekniği, 1950’li yıllarda ilk olarak maymunlar üzerinde denenmiş ve mükemmele yakın sonuçlar elde edilmiştir. İlerleyen yıllarda implant dişin mükemmele yakın değil direkt mükemmel bir teknik olduğu anlaşılarak uygulamaya geçilmiştir. İmplant tekniği ile kaybettiği dişi geri kazanan ve implant tekniğinin ilk kullanıcısı olan hastaların 30 yıldır implant dişlerini sağlam bir şekilde kullandıkları görülmektedir. İmplantın zararları yoktur, aksine çok daha yararlı ve kullanım kolaylığı olan bir uygulamadır. Siz de implant yaptırarak kaybettiğiniz dişleri tekrar kazanabilirsiniz.

İmplant Zararlı mı?

İmplant zararlı mı? diye düşüncelere kapılmanız normal. Gelişen tıp dünyasında, diş hekimliğinin çok önemli bir unsuru haline gelen implantın çok merak edilen yönü hala var. Ancak içiniz ve gönlünüz rahat olsun ki implantın sağlığınıza herhangi bir zararı yoktur. Bu sebeple gönül rahatlığı ile implant dişlerinizi yaptırabilirsiniz.